Vælg en side

Restaurering

Restaurering

 

 

I firserne blev der eksperimenteret med lim. Den lim der holder lyden fast på bånd. Der var nogle producenter der producerede bånd af fremragende lydmæssig kvalitet, men tidens tand viste at coatingen var for dårlig. Jeg har efterhånden restaureret en hel del Ampex 465 bånd fra den periode. Metoden er meget simpel. En næsten lukket kasse, et bade termometer og en føntørrer. 6-7 timer ved 50-55 grader og langt de fleste bånd bliver hørbart bedre og den fedtede masse der før satte sig på tonehovederne og forhindrede fremløb er nu væk. Mange bånd kommer helt op på normal lydkvalitet og kan umiddelbart overspilles eller konverteres til digitalt format. Gamle cassette bånd og vinyl kan restaureres også. Selv 78′ ere er ikke noget problem.

Når materialet er samplet er det bagefter muligt af fjerne store dele af evt. støj og derefter kan normal mastering gennemføres. Dvs. Linear Phase Eq. og Linear Phase kompression, ægte eller emuleret rør lyd, maximering, stereo perspektiv og limitering.

Her er nogle eksempler på nogle 4 spors optagelser, mikset ned på Chrom kasette bånd og kopieret til et andet Chrom kasette bånd og gemt væk i en kælder i 25 år.

 

 Original:  Behandlet:
 Eufobia  Eufobia
 Clastrofobi  Clastrofobi
 Polle Pep  Polle Pep
 Børn og Kaniner  Børn og Kaniner
  Video   Video